Bluffannonser på Aftonbladets webbsidan lockar med billiga Samsung S9+

Aftonbladets bluff-annonser lockar med “Samsung Galaxy mobiler för några få kronor”

En bluffartikel i Aftonbladets namn cirkulerar för närvarande på nätet, även i sociala medier som t.ex. Facebook. Annonser som dyker ofrivilligt på Aftonbladets webbsidan med erbjudanden om ” Samsung Galaxy S9 mobiler för 19: – SEK” och ”Iphone X för några få kronor” detta är bluff! Bara om man ”följer några enkla steg i annonsen så kan mobilen bli din”, enligt annonsören. Alla dessa erbjudanden är för bra för att vara sanna – och i själva verket är syftet är att locka in dig i dyra abonnemang som du kan ha svårt att komma ut, eller till en fake webbsidan där du ombeds att lämna personuppgifter.

 

Dessa bedragare kör med annonser och hänvisar till olika kampanjer b.la hos El-Giganten och andra stora el-kedjor. Så här inleds några av de spam som har spridits på Aftonbladets webbsida ” Samsung Galaxy mobiler för 19: – SEK” och ”Iphone X för några få kronor” ”Det är möjligt tack vare en kampanj som El-Giganten inledde en vecka sen”. Dessa annonsörer är oseriösa och man ska aldrig, aldrig nappa på en sådan erbjudande man ska inte trycka på några konstiga länkar och absolut inte skriva in sina personuppgifter eller konto.nr. i formuläret som dyker upp.

Vad ska man göra för att förhindra detta?

  • Alternativet är att stänga hela fönster i X rutan eller trycka på alt+F4 så stängs det också.
  • Rekommendation är att installera ett tillägg i din webbläsare som t.ex. AD-Block så kommer du att slippa massa sådana bluffannonser i framtiden.
  • Var extra uppmärksam på gratiserbjudanden, erbjudanden om att utföra olika tester och prova värderingstjänster. Där förekommer ofta bluffar där du luras in i snåriga avtal.
  • Gyllene regel lämna aldrig, aldrig ut varken kortuppgifter personuppgifter som personnummer, telefonnummer, namn och adress när du är misstänksam mot en webbsida.
  • Granska webbplatsen: Kolla att företaget har kontaktuppgifter som adress och e-postadress på webbplatsen, samt i vilket land företaget är registrerat.
  • De seriösa företagen har säkrade webbadresser och börjar ofta med Https://
  • Gör sökning på företagets namn på internet, om företaget är oseriöst finns ofta varningar och information i s.k.-Svarta listan
  • Försök att hitta avtalsvillkoren innan du godkänner något på en misstänksam webbsida, är det svårt att hitta villkoren då är det bluff garanterat.
  • Till slut gör en polisanmälan, även om Polisen lägger ner förundersökning om brott är det bra att de har statistik på det och se mönster.

iTrace/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *